313 milliós szennyvízberuházás épülhet Győrsövényházon

Győrsövényházon a szennyvízelvezető és -kezelő rendszer kiépítésére 313,8 millió forintos támogatást ítélt meg a e valósul meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága.

A település 820 lakosának 335 beköthető ingatlanán keletkező szennyvizet 4872 fm gravitációs és 2619 fm nyomóvezetéken gyűjtik össze. A településen három, a telepnél pedig egy átemelő szivattyútelep közbeiktatásával a szennyvizet egy külterületi ingatlanon épülő biológiai szennyvíztisztító telepen tisztítják majd, a víz ezt követően a Rábca folyóba kerül.

A Belterületi vízrendezés pálázatok közül Győr a Traktoros, Virág, Mozsár és Levendula utcák vízelvezetési problémáinak rendezésére 68 millió forintot nyert. Sopron a Rák-patak 2,2 kilométeres belterületi szakaszának meder rekonstrukciójára 150 millió forint, a Kutyahegy belterületi vízrendezésére 130 millió forintot nyert.

137 milliós támogatást kap Nyúl a Sárkánylyuk-vízmosásrendszer vízrendezésére. Kópházán 61 milliós támogatásból épülhet ki a Vasút utca, Savanyúkút utca és a Kerti sor csapadékvíz-elvezetése. Belterületi vízrendezésre Győrság 59,9, míg Kisbajcs 58,6 millió forintos támogatást kap a Nyugat-dunántúli Operatív Programból.

A NYDOP belterületi vízrendezéshez és szennyvízelvezetéshez kapcsolódó nyertes pályázatiról itt olvashatnak bővebben.
A Nyugat-dunántúli Operatív Program két kiírásán összesen 18 projekt kapott támogatást több mint 3 milliárd forint értékben. A nyertesek között van Győr, Sopron, Kópháza, Kisbajcs, Győrság, Nyúl és Győrsövényház is.


kisalfold.hu