Szilveszterkor egy szigethalmi szórakozóhelyen keményen harcoltak a megtámadott magyarok, de a dupla túlerőben lévő rasszista(?) cigányok két sportolót életveszélyesen megkéseltek...


                                      
kes1

Újév hajnalán egy szigethalmi szórakozóhelyen tömegverekedés tört ki, melynek során a balhét kezdő cigányok két embert megkéseltek. A rendőrség sajtóközleménye szerint lehet, hogy több elkövetője van a gyilkossági kísérleteknek.
Több ember sérülésével járó tömegverekedés tört ki a szigethalmi Zsigmond söröző és pizzéria mosdójában szilveszter éjjelén. Egy fiatalt emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett a rendőrség.
A facebookon ismerősök és hozzátartózok osztottak meg részleteket. Ezek szerint a konfliktus azért kezdődött, mert a cigányok nem akarták kivárni a toalett előtt várakozó sort. A kitörő verekedésben a megtámadott magyar fiatalok, lévén, hogy többjük képzett élsportoló volt, visszaverték a támadókat – ennek lehetett következménye a gyilkossági kísérlet. A két életveszélyes sérült közül az egyiket, Sávoly Gergőt a támadó cigánybűnöző információink szerint háromszor mellkason, egyszer combon és egyszer hasba szúrta. A súlyos sérülések ellenére már nincs életveszélyben.
verA bűncselekménnyel összefüggésben egy 17 éves szigethalmi fiatalembert hallgattak ki gyanúsítottként, akit őrizetbe is vettek. Ellene a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A PMRFK sajtóközleménye szerint a másik késelést elképzelhető, hogy nem a 17 éves J.J. követte el, azonban a másik támadó személyazonossága még nem tisztázott.


A rendőrség tájékoztatásával ellentétben nem a szórakozóhely előtt történtek a késelések, hanem a mosdóban.

Információink szerint a szigethalmi szórakozóhelyen bulizó magyar társaság egy része sportoló volt, a két megkéselt fiatal közül az egyik ketrecharc, a másik pedig ökölvívó magyar bajnok.
Az egyik megszólaló hölgy -aki szintén ott volt a verekedés alatt a kocsmában- azt írta a közösségi portálon, hogy a magyarok önvédelemből verekedtek a rájuk támadó cigánybűnözőkkel. Az ökölharc során azonban a cigányok alulmaradtak, hiába voltak túlerőben, így több kés is előkerült. Miután a mellékhelyiségben az első késelés megtörtént, az emeletre felmenekítették a sértettet, ahol társai a lehetőségeikhez mérten megpróbálták elsősegélyben részesíteni.
rend
Fent több magyar azt nézte ki tudnak e ugrani az ablakon annyira bepánikoltak (lányok)!” - írja a szemtanú, aki szerint a második késelés akkor történt, amikor a rendőrség már a helyszínen volt. Erre vonatkozó kérdéseinkre a PMRFK sajtóosztályától nem kaptunk választ. Az áldozat, Bozsányi Gergely állapota súlyos, lélegeztetőgépen tartják. A megtámadott társaság tagjai a rendőri intézkedést is keményen kritizálják, szerintük ugyanis olyanokkal foglalkoztak a valódi tettesek helyett, akik nem követtek el semmit. Üzeneteik szerint a cigányok a hely előtt később is halálosan megfenyegették a magyarokat, akiket származásuk miatt becsméreltek, és tanúskodás esetén kilátásba helyezték, hogy meg fogják őket ölni. A rendőrség mindössze egy embert állított elő, pedig szemtanúk szerint mintegy negyvenen támadtak rá a körülbelül húszfős magyar társaságra. A hatóság jelenlegi információi alapján egy másik késelőt is keres.

Egyikükért még küzdenek az orvosok

Az MTK ökölvívó-szakosztálya szerdán a honlapján azt közölte, hogy egy, a klub kötelékébe tartozó sportoló szüleinek a vendéglátó-ipari helyiségében a szórakozó sportolókba kötött bele "egy másik társaság", a szóváltás vége késelés lett.

Az ökölvívónak a nyaki artériája megsérült, egy másik szúrás pedig majdnem a szívburkát is átszakította. Az MTK Facebook-oldalán azt írták, hogy a verekedésben egy másik sportolójuk is megsérült, az ő életéért még küzdenek az orvosok. A hvg.hu úgy tudja, hogy a másik sérült a klub egyik birkózója.
/Forrás: www.barikad.hu 2013.01.02. Képek: MTI, facebook/*B.Kiss-Tóth László

Korábbi bejegyzések

Portfolio.hu Online Gazdasági Újság

Híradó

HunHír.Hu