Szilveszterkor egy szigethalmi szórakozóhelyen keményen harcoltak a megtámadott magyarok, de a dupla túlerőben lévő rasszista(?) cigányok két sportolót életveszélyesen megkéseltek...


                                      
kes1

Újév hajnalán egy szigethalmi szórakozóhelyen tömegverekedés tört ki, melynek során a balhét kezdő cigányok két embert megkéseltek. A rendőrség sajtóközleménye szerint lehet, hogy több elkövetője van a gyilkossági kísérleteknek.
Több ember sérülésével járó tömegverekedés tört ki a szigethalmi Zsigmond söröző és pizzéria mosdójában szilveszter éjjelén. Egy fiatalt emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett a rendőrség.
A facebookon ismerősök és hozzátartózok osztottak meg részleteket. Ezek szerint a konfliktus azért kezdődött, mert a cigányok nem akarták kivárni a toalett előtt várakozó sort. A kitörő verekedésben a megtámadott magyar fiatalok, lévén, hogy többjük képzett élsportoló volt, visszaverték a támadókat – ennek lehetett következménye a gyilkossági kísérlet. A két életveszélyes sérült közül az egyiket, Sávoly Gergőt a támadó cigánybűnöző információink szerint háromszor mellkason, egyszer combon és egyszer hasba szúrta. A súlyos sérülések ellenére már nincs életveszélyben.
verA bűncselekménnyel összefüggésben egy 17 éves szigethalmi fiatalembert hallgattak ki gyanúsítottként, akit őrizetbe is vettek. Ellene a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A PMRFK sajtóközleménye szerint a másik késelést elképzelhető, hogy nem a 17 éves J.J. követte el, azonban a másik támadó személyazonossága még nem tisztázott.


A rendőrség tájékoztatásával ellentétben nem a szórakozóhely előtt történtek a késelések, hanem a mosdóban.

Információink szerint a szigethalmi szórakozóhelyen bulizó magyar társaság egy része sportoló volt, a két megkéselt fiatal közül az egyik ketrecharc, a másik pedig ökölvívó magyar bajnok.
Az egyik megszólaló hölgy -aki szintén ott volt a verekedés alatt a kocsmában- azt írta a közösségi portálon, hogy a magyarok önvédelemből verekedtek a rájuk támadó cigánybűnözőkkel. Az ökölharc során azonban a cigányok alulmaradtak, hiába voltak túlerőben, így több kés is előkerült. Miután a mellékhelyiségben az első késelés megtörtént, az emeletre felmenekítették a sértettet, ahol társai a lehetőségeikhez mérten megpróbálták elsősegélyben részesíteni.
rend
Fent több magyar azt nézte ki tudnak e ugrani az ablakon annyira bepánikoltak (lányok)!” - írja a szemtanú, aki szerint a második késelés akkor történt, amikor a rendőrség már a helyszínen volt. Erre vonatkozó kérdéseinkre a PMRFK sajtóosztályától nem kaptunk választ. Az áldozat, Bozsányi Gergely állapota súlyos, lélegeztetőgépen tartják. A megtámadott társaság tagjai a rendőri intézkedést is keményen kritizálják, szerintük ugyanis olyanokkal foglalkoztak a valódi tettesek helyett, akik nem követtek el semmit. Üzeneteik szerint a cigányok a hely előtt később is halálosan megfenyegették a magyarokat, akiket származásuk miatt becsméreltek, és tanúskodás esetén kilátásba helyezték, hogy meg fogják őket ölni. A rendőrség mindössze egy embert állított elő, pedig szemtanúk szerint mintegy negyvenen támadtak rá a körülbelül húszfős magyar társaságra. A hatóság jelenlegi információi alapján egy másik késelőt is keres.

Egyikükért még küzdenek az orvosok

Az MTK ökölvívó-szakosztálya szerdán a honlapján azt közölte, hogy egy, a klub kötelékébe tartozó sportoló szüleinek a vendéglátó-ipari helyiségében a szórakozó sportolókba kötött bele "egy másik társaság", a szóváltás vége késelés lett.

Az ökölvívónak a nyaki artériája megsérült, egy másik szúrás pedig majdnem a szívburkát is átszakította. Az MTK Facebook-oldalán azt írták, hogy a verekedésben egy másik sportolójuk is megsérült, az ő életéért még küzdenek az orvosok. A hvg.hu úgy tudja, hogy a másik sérült a klub egyik birkózója.
/Forrás: www.barikad.hu 2013.01.02. Képek: MTI, facebook/*B.Kiss-Tóth László

SZERKESZTŐSÉGI NYILATKOZAT:


A VILÁGLAP Szerkesztősége nemre, fajra, felekezetre, pártállásra, végzettségre, rangra és munkakörre tekintet nélkül, a leghatározottabban elítéli a társadalmunkban vagy a világ bármely pontján zajló negatív jelenségeket, illetve azok okozóit, elkövetőit.
Szóvá teszünk minden olyan tudomásunkra jutott cselekedetet, jelenséget, amely a közerkölcs, a tisztességes élethez való jog, a köztulajdon és a nem kétes eredetű magántulajdon sérelmére követtek el, az egyén, a család vagy a nemzet szociális biztonságát veszélyezteti vagy valamely eljárás során joggal való visszaélés történt.

A portálon megjelent anyagokkal kapcsolatban bárkinek hozzászólási lehetőség van biztosítva. A közerkölcsöt nem sértő ellenvélemények ütköztetésére, közlésére is vállalkozunk! Egy-egy tényről, eseményről a magyarországi lakosságnak és a világ magyarságának hiteles tájékoztatása érdekében, a szólásszabadságnak, mint alapvető emberi jognak a biztosításával,
gyakran nem mindig vagy nem teljes egészében a szerkesztőség véleményét tükröző hírek, információk, vélemények, írásművek és egyéb alkotások: fotók, hang-és videó felvételek is -kizárólag ismeretterjesztő, tájékoztató célzattal, Közlésre kerülnek.

A Világlap szerkesztő bizottsága kijelenti, hogy a honlapunkon megjelenő írások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, mindenkor a szerzők viselik az erkölcsi, politikai és jogi felelősséget, úgy a polgári jogi, mind a büntető jogi következményeket illetően.
Azon tekintetben is, hogy lapunk más sajtóorgánumoktól vesz át írást, az felel kizárólagosan esetleges jogi lépések során, aki nevét adta az írásos anyag közléséhez!
Ezen közlemény bírósági és jogi úton történő eljárások során érvényes nyilatkozattételnek számít, és valamennyi szerkesztő magára nézve elfogadottnak tekinti.
Természetesen, örömmel adunk hírt, szöveges és képes beszámolót, tudósítást a példaértékű cselekedetekről és tudással szerzett sikerekről is.