A disznóvágások elmaradhatatlan reggelijének receptje: Lecsi-pecsi Erdélyből


Hozzávalók: A disznó nyaki, kövérkés részéből készül, a még meleg húsból 2 kg, 5 fej piroshagyma, 5 cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika

Elkészítése: A húst kockákra vágjuk s egy érclábasban a kályhára rakjuk. Sót, borsot, apróra zúzott fokhagymát adunk hozzá és saját levében pároljuk. Amikor zsírjára sült hozzáadjuk a felkockázott hagymát, még ízesítjük borssal, pirospaprikával és pár percig még pároljuk. Puliszkával, hordós káposztával tálaljuk.
/Forrás: http://erdely.ma 2014.11.22. Pont ma recept./
*Ajánlatos  a férfiaknak a Lecsi-pecsi mellé egy kupica kisüsti szilvapálinka is.*B.Kiss-Tóth László

Index - 24óra

Korábbi bejegyzések

Portfolio.hu Online Gazdasági Újság