Emeltszintű érettségi ideje alatt, valótlan(!) tartozási okokra hivatkozva kapcsolta ki az ELMŰ az áramot az érdi Vörösmarty Gimnáziumban

Kikapcsolta az ELMÜ az áramot az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban hétfőn délelőtt, ahol éppen az emelt szintű érettségik zajlottak. Az intézménynek, illetve az Érdi Tankerületi Központnak nem volt tartozása az ELMÜ felé, a szolgáltató később el is ismerte, hogy hibázott - írja a Hirado.hu.
Hétfőn délelőtt az ELMÜ Hálózati Kft. munkatársai megjelentek az érdi gimnáziumban, kihelyeztek egy „kikapcsolás” feliratú táblát, és pár perc múlva kikapcsolták a villamos áramot – értesült a Helyi Híradók. Az intézményben épp emelt szintű érettségi vizsgák zajlottak, és bár erre nem volt hatással a kikapcsolás, az épületben működő melegkonyha miatt annál nagyobb szükség volt az áramra.
Az Érdi Tankerületi Központ tájékoztatása szerint nem elmaradásuk van a villanyszámla tekintetében, hanem háromszázezer forintos túlfizetésük. Az Érdi Tankerület átalakult, megváltozott a címük, adószámuk; ezt a szolgáltatónak is jelezték. Jogutódként a régi számlákat is kifizették, innen ered a túlfizetés.
Az ELMÜ kommunikációs igazgatósága később egy elektronikus levélben elismerte: hiba történt, „a korábban fennálló tartozást időközben kiegyenlítették, de ez adminisztrációs hiba miatt késve jelent meg az informatikai rendszerben”, és hozzátették: a visszakapcsolás egy órán belül megtörtént.
Sárközi Márta tankerületi igazgató úgy nyilatkozott: az áramszolgáltató lépései hitelrontásnak minősülnek, és azon gondolkodnak, hogy feljelentik az ELMÜ-t, illetve az ELMÜ Hálózati Kft.-t.
T. Mészáros András polgármester szintén felháborodott az eseten, és közölte: még ha tartozása is lenne az érdi gimnáziumnak, nem pedig túlfizetése, érettségi kellős közepén kikapcsolni az áramot hatalmas felelőtlenség. Mint mondta, az ügynek – amiről be fog számolni Aradszki András energiaügyért felelős államtitkárnak, a térség országgyűlési képviselőjének – személyi konzekvenciái kell, hogy legyenek.
/Forrás: http://alfahir.hu/2017/06/12/elmu_erd_oktatas /*B.Kiss-Tóth László

Korábbi bejegyzések

Portfolio.hu Online Gazdasági Újság

Híradó

HunHír.Hu