Hering József: A Rákóczi Szövegközi kép 4 Szövetség negyven izraeli fiatalt utaztat Magyarországra és a megszállt városokba

A nagybányai születésű Somfalvi Attila izraeli újságíró június 2-án magyar és részben héber nyelvű felhívást tett közzé, amelynek lényege az, hogy a magyarországi Rákóczi Szövetség július hónapban negyven, 10-25 év közötti izraeli fiatalt hív meg öt-hat napos kelet-magyarországi, illetve erdélyi kirándulásra. Mi meg kíváncsian várjuk, hogy a kölcsönösség alapján a Zsidó Ügynökség (amely hasonló akciókat szervez a magyarországi zsidó fiatalok izraeli utaztatására) mikor és hány keresztény magyar gyermeket hív majd meg Izraelbe, mondjuk az ottani magyar keresztény emlékek meglátogatására.

Érdekes fölhívásra bukkantunk Somfalvi Attilának, a Jediot Áháronot című izraeli lap vezető újságírójának június 2-i twitteres bejegyzésében: A Rákóczi Szövetség meghívására és anyagi támogatásával július hónapban negyven izraeli „magyar” fiatal látogathat Magyarországra. A fölhívás szerint a látogatás öt-hat napos lesz, s azon 10-25 év közötti fiatalok vehetnek részt a kísérőikkel együtt. A csábító ajánlatból azt is megtudjuk, hogy az izraeli fiatalok Nyíregyházára, illetve a megszállt partiumi Nagyváradra és az erdélyi Kolozsvárra látogatnának, ahol az említett városok magyar és zsidó kötődéseinek felkeresésére helyeznék a hangsúlyt. 


Ugyanezt a csábító ajánlatot olvashatjuk Illés Erzsébet Facebook-oldalán is. A felhívásokból kiderül, hogy az izraeli „magyar” fiatalok legújabb magyarországi üdültetését a Rákóczi Szövetség megbízásából Illés Erzsébet, a Kőrösi Csoma Sándor Program korábbi izraeli ösztöndíjasa szervezi. Illés Erzsébet az elmúlt években – Nagy Andor, Izraelben akkreditált magyar nagykövettel karöltve – a tel-avivi Járkon parkban gulyáspartit, míg a tengerparton magyar táncházat is rendezett, s hogy mekkora érdeklődés mellett, azt az olvasó dús fantáziájára bízzuk. 


Nem szeretnénk ünneprontók lenni (főleg nem piros pünkösd napján), de azt azért mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy az Izraelben élő, Magyarországon született zsidók egyáltalán nem tartják magukat magyarnak, s legtöbbjük a gyermekeiket is kimondottan magyargyűlölő szellemben neveli. Elég elolvasni az izraeli héber sajtótermékekben a magyarokról, Magyarországról szóló írások utáni gyűlölködő olvasói kommenteket. Állításunkat igazolja az is, hogy Izraelben nincs tagozata a Magyarok Világszövetségének, de még akkor sem volt, még mielőtt a mindenkori „demokratikusan megválasztott” kormányaink szándékosan szétverték, ellehetetlenítették ezt a jobb sorsra érdemes szervezetet, s annak elnökét, Patrubány Miklóst. Az egyiptomi Asszuán város környékén élő, fekete bőrű, magukat magyarnak valló núbiai magyaráboknak is volt képviseletük a Magyarok Világszövetségében, míg a 250-300 ezerre tehető magyarországi gyökerű izraeli zsidóknak nem volt, s ma sincs. 


S hogy miként vélekednek egyes izraeliek a Rákóczi Szövetség gesztusáról, arra jó példa a Somfalvi Attila twitteres felhívása után egy Gyuri Wein nevű kiválasztott (már nyilván elmúlt 25 éves, tehát nem utazhat hozzánk jutányos áron – H. J.), ki még az egyébként jó szándékú izraeli újságírót sem kímélve a következő aljas kommentet írta: „Attila pont olyan, mint a neve. Ő annak a kegyetlen fajtának a tagja, amely több százezer embert gyilkolt meg, csupán azért, hogy kiélje a benne rejlő állati ösztönt… Elrabolta a zsidók vagyonát is. Miért ne? Dögök!!”, írja Wein Gyurka, akinek Twitter-fiókja csak a képeket nézegetve is sok mindent elárul az „ember” kilétéről. 

H. J. – Kuruc.info
/Forrás: https://kuruc.info/r/2/173555/ 2017.06.04./*B.Kiss-Tóth László

Korábbi bejegyzések

Portfolio.hu Online Gazdasági Újság

Híradó

HunHír.Hu