KERESZTÉNY PÁRTHOZ MÉLTATLAN AZ ÁLLATVÉDELEM CINIKUS ELUTASÍTÁSA


A Jobbik akkor is az élet védelméért küzd, ha az egy állaté - szögezi le vasárnapi közleményében Egyed Zsolt, a párt országgyűlési képviselője.  A politikus "cinikusnak" nevezi Lázár János csütörtöki kormányinfón elhangzott szavait, melyek szerint az állatvédelem helyett ő inkább „embervédelemmel” foglalkozik. "Egy magát kereszténynek mondó kormánynak mindkettővel foglalkoznia kéne, most egyikkel sem teszi. Nem támogatja sem az emberek védelmét szolgáló béruniót, sem az állatok védelmét szolgáló jobbikos törvénymódosító javaslatokat." - mutat rá Egyed. A képviselő úgy véli, a Fidesz egyértelművé tette: nem akar szigorítani az állatvédelmi törvényeken, nem akar foglalkozni az állatvédők kérésével. A Jobbik szerint szerint a kormány "nem hallja meg annak a több ezer embernek a szavát, akik az utcára vonultak. "A párt ezzel szemben tovább küzd azért, hogy:  "az élet akkor is védelmet élvezzen, ha az egy Lázár János által lenézett állaté."
 INKÁBB EMBERVÉDELEMMEL FOGLALKOZOM" - LÁZÁR TESZ AZ ÁLLATVÉDELEMRE, ÉS SZERINTE A VÁLASZTÓI IS
A mai kormányinfón a legmagasabb szintről kapott bátorítást Magyarország összes szadista állatkínzója.  
Lázár Jánost arról kérdeztük, miért nem hajlandó még tárgyalni sem az Országgyűlésben a Fidesz az állatkínzást letöltendő börtönbüntetéssel sújtó jobbikos büntető-törvénykönyv módosító javaslatól. A kancelláriaminiszter - szembemenve lényegében az összes állatvédő szervezettel - úgy látja, Magyarországon "nagyon szigorú" szabályozás van érvényben, amelynek módosítására semmi szükség.
Aztán egy laza félmondattal az egész állatvédelem ügyét "A Jobbik politikai termékének" nevezte.


A Fidesz teljes mellszélességgel az állatkínzók mellett

Lázár szerint az ő választókerületében, amely "szegény környék""nem értik, miért fontosabbak az állatok az embereknél." 
Hozzátette: ő inkább "embervédelmi ügyekkel" foglalkozik. A választókat jobban érdekli "a saját anyagi helyzetük védelme", amely "nincs fókuszban" a Jobbikban. 
A miniszter válasza nem csak azért robbantja fel a cinizmusmétert, mert mondjuk a gyermekvédelem fontosságát sem szoktuk szembeállítani az idősekről való gondoskodással, hanem azért is, mert a Jobbik másik - az állatvédelemnél is jobban hangsúlyozott - "politikai terméke" éppen a béruniós kezdeményezés. Amit a kormány éppen úgy elutasít, mint az állatvédelmet.  
Egyébként a választókat annyira "nem érdekli" az állatvédelem ügye, hogy az elmúlt évek egy legjelentősebb Kossuth téri tüntetése tavaly februárban a "Börtönt az állatkínzóknak!" felhívással meghirdetett tavalyi demonstráció volt - ahol több ezer ember követelte lényegében ugyanazt, amit a Jobbik most törvényjavaslatként benyújtott. 
Amúgy, ha én a Csongrád megyei négyes választókerületben élnék, alaposan felhúznám magam azon, hogy a parlamenti képviselőm egy olyan nyomorult prosztónak tart, aki attól remél magasabb életszínvonalat, ha szabadon csapkodhatja falhoz a macskáját, fejezheti le a kutyáját, vagy lőheti nyakon a gólyát. 

Korábbi bejegyzések

Vezető hírek

Portfolio.hu Online Gazdasági Újság

Híradó

HunHír.Hu

kisalfold.hu - A címoldalon