A MAZSIHISZ SZERINT IZRAEL CSERBEN HAGYTA ŐKET


A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) hétfőn azzal vádolta meg Izraelt, hogy az cserbenhagyta a magyar kormány Soros Györgyöt kipellengérező plakáthadjáratának elítélésében. 
https://alfahir.hu/sites/default/files/styles/szeles/public/indexfoto/image_uploaded_from_ios_1_5.jpg?itok=aa9AVBtF
 
Néhány órával azelőtt, hogy megérkezett Magyarországra Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Heisler András, a Mazsihisz elnöke az AP amerikai hírügynökségnek panaszkodott Izrael álláspontjának megváltozásáról. Mint mondta, meglepődött és mélységesen csalódott a plakátok bírálatának hangnemváltozása, a bírálat élének tompítása miatt.

Izrael magyarországi nagykövete először elítélte a kampány antiszemita felhangjait, ám később Izrael külügyminisztere úgy nyilatkozott, hogy bár helyteleníti az antiszemitizmust, nem akarja jogtalannak minősíteni a plakátokat. 

A Mazsihisz elnöke korábban arra hivatkozva kérte a plakátok eltávolítását, hogy bár a kampány nem nyíltan antiszemita, de ettől még nagyon is alkalmas arra, hogy kontrollálatlan, többek között antiszemita indulatokat keltsen.

Heisler András mindezek után hétfőn arra kérte az izraeli kormányt, hogy fejtse ki álláspontját a Soros György ellen irányuló plakátkampányról.

/Forrás: https://alfahir.hu/2017/07/17//*B.Kiss-Tóth László
*
Kapcsolódó:

"SOROSOZÓ" KAMPÁNY LEÁLLÍTÁSÁT KÉRTEKéptalálat a következőre: „heisler andrás”A MAZSIHISZ ELNÖKE

A szervezet által az MTI-hez pénteken eljutatott közlemény szerint Heisler András arról ír: a Mazsihisz az első pillanattól kezdve felhívta a figyelmet arra, hogy a "sorosozás" komoly kockázatokat hordoz. 
Ez a kampány nem nyíltan antiszemita, de ettől még nagyon is alkalmas arra, hogy kontrollálatlan, többek között antiszemita indulatokat keltsen - fogalmaz, hozzátéve, "az elmúlt napok bizonyították, hogy félelmünk nem volt alaptalan". 
   
Megfogalmazása szerint "Budapest és néhány nagyváros utcáin Magyarország történetének sötét időszakait idéző feliratok jelentek meg a kihelyezett plakátokon, de a láthatatlan társadalmi kár már alighanem súlyosabb ennél."
   
Közösségünk képviseletében és magyar honfitársaként arra kérem Önt és kormányát, hogy intézkedjenek a kampány azonnali leállításáról, vonják vissza utcáinkról és tereinkről a plakátokat - fordul levelében Orbán Viktorhoz a Mazsihisz-elnök. 
   
Önöknek, választott vezetőinknek történelmi felelősségük, hogy ne engedjék hazánkban elhatalmasodni a gyűlöletet, ne fordítsák egymással szembe a magyar embereket. Ezek a mérgező üzenetek ártanak egész Magyarországnak. Nem csak magunkért szólunk, de magyar identitásunkhoz hozzátartozik zsidó büszkeségünk és méltóságunk védelme is - írja, arra kérve a miniszterelnököt, "tegyen arról, hogy ez a rossz álom minél előbb véget érjen". 
  /Forrás: https://alfahir.hu/2017/07/06/ /*B.Kiss-Tóth László

Reklám

Korábbi bejegyzések

Portfolio.hu Online Gazdasági Újság

Híradó

HunHír.Hu