Vállalhatatlan köztéri szobrok, melyeknél befogod a gyerek szemét

Rendhagyó szobrokat mutatok, melyek a világ különböző városaiban találhatóak, méghozzá köztereket díszítenek. Azt gondolom van közöttük olyan, amelyet direkt polgárpukkasztásra tervezett alkotója, nem volt más célja vele, mint amit el is ért, hogy meghökkentsen. Ha vannak jobb magyarázataid, szívesen hallgatom, és további képeket is boldogan néznék még a kategóriában, tehát ne habozz megosztani velünk! 

1. Burnside Fountain, Worcester, Massachusetts, USA . A fiúcska minden szögből zavarba ejtően lovagolja azt a nyomorult teknősbékát. Vagy csak nekem vannak beteges gondolataim róla?

teki
teknős
2. A kép forrását nem találtam meg, de nem tudom eldönteni még, hogy a fenti kisfiútól, vagy ettől a hájas fickótól menteném meg gyorsabban a teknőst… Egy olyan Csáknoriszos pörgő rúgással, egyenesen a napba.
teknős
3. Nem tudom mondták-e Őneki, hogy ezért sok-sok év szigorított fegyház jár, és persze nem jön ki szűzen majd ha szabadul. De, hogy Kínában mit is szeretnének vele kifejezni… mondd meg Te!
fiú
4. Dél-koreai gyermekek játszadoznak, de az is lehet, hogy az egyikük urológusnak készül titkon.
doki
5. Azt, hogy Ő fiú vagy lány, döntsd el Te. A Botticelli angyalka arc kendőben, kifejezetten nőiesre formázva, miért szorongat bal kezében egy zacskónyi üveggolyót, és főleg miért van töke a “menyasszonynak”? 
És  persze mit markol annyira a jobbjával? Csokinyulat?
nő
6. Dr.Beöntés, akit méltatlanul elkerült a világhír? Vajon neki köszönhetjük a Tisasent vagy egyéb módon érte el a könnyű székletet?
doki
7. Millesgarden. Stockholm, SwedenTippeltél volna másra mint, hogy a szobor készítője svéd? Valamilyen ezoterikus hard pornóra gondolnék.
forgó
8. Gustav Vigeland (Norvégia, Oslo, Vigelandsparken) fantáziáját  és kezét dicséri a következő alkotás. Nem, nem a perverz  Jancsi és Juliska változata, hanem a park több mint 200 szobrának egyike, mely a vikingek mondáira épült.
fiú
9. Szent Vencel rendhagyó lovasszobra (Prága)
A cseh David Černý polgárpukkasztó alkotásainak egyike.
ló
ló
10. Az alábbi kép talán Izlandon készült, és Odin istent ábrázolja kétértelmű pózban. De lehet, hogy a szobor csak a tejfogyasztást szeretné propagálni.
tej
11. Prostamol Uno reklám? Ha piros a vizeleted, azonnal ügess a legközelebbi patikába?
pisi
12. Több éve megrökönyödöm amikor szembe jön velem képen ez a kompozíció. Nem, nem szeretném ha a lányom megkérdezné mit csinál a bácsi a gyerekekkel!
pörgő
13. Na, ezt meg végképp nem szeretném ha megkérdezné!
baba
14. Justicia a kis mérlegével, rohadtul elhízva cipelteti magát egy ízületes térdű bácsival?
mérleg
15. Ha ez nem bizarr, akkor semmi! Mi történik itt? Hátborzongató, mint a ‘Legyek Ura’.
ugrás
16. Cuki, ahogy a halál cipelteti magát az áldozatával, miközben a hátába harap, nem?
kop
17. Még egy utolsó segélykiáltás vagy halálhörgés, aztán végre abbamarad a haldoklás. Remélhetőleg egy játszótér szívében vagyunk…
hörgő
18. Megtudná mondani valaki pontosan, hogy miért látszik még az ánusz rózsája is?
segg
19. Batman izzadt férfi testre vágyik?
batman
20. Nem elég, hogy valami vulkanikus kőzetbe meredt, de még vizet okádik szenvedései közepette. Kösz, de inkább szomjan halok!
víz
21. Következő képrejtvényünk: Ha nem Ő Bob a Harcosok klubjából, akkor vajon ki?
háj
bob
22. Az alábbi disznóság több kérdést is felvet:  – Miért nem dől fel a csonka lábú pad, amikor előre akcióznak rajta? – Lány vagy fiú térdel a bácsi előtt, és mi okból?
pad
23.  Nem állítom, hogy azonnal felfogtam a következő szoborcsoportot, de azt sem, hogy most már értem…
gúla
24. A sokcsecsű Cybele (New York). Méltó párja,az  epheszoszi Artemisz ( Róma ) múzeumban mutogatja bájait. Mindketten termékenység istennők.  Nos, Isten tudja…, hogy múzeumban vagy utcán a helyük?
gúla
25. Ha urulógusnak készülsz kötelező! (Az elkövető megint csak David Černý, ki más? 🙂 )
uru
26. Svédországban folyóba pössentenek a zombik. Normális.
folyó
27. Kijevben négy szivárvány fiúcska vizel boldogan. Lehet alattuk Bújj, bújj zöldágat játszani. Is.
pride
28. A prágai Nemzeti Színház tetejéről egy arany faszi lövell forró gejzírt a gyanútlan bámészkodókra. (David Černý ha egyszer belejön, nem adja alább)
david
29. Végül mit is mondhatnánk Budapest olvadó tehenéről?
tehén
Szerző: Gini Papp – Zacc
(Képek: gugli)

Reklám

Korábbi bejegyzések

Portfolio.hu Online Gazdasági Újság

Híradó

HunHír.Hu