A budapesti Szabadság téren gulag-halottak-250.jpg mégsem lehet emlékezni a kommunizmusáldozataira…

A Magyar Időknek Menczer Erzsébet, a Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete (Szorakész) elnöke elmondta: a fekete márványból készült obeliszket eredetileg a belvárosi Szabadság térre tervezték, ahol a német megszállás áldozatainak emlékművével együtt a huszadik század önkényuralmi rendszereinek el nem évülhető bűneire figyelmeztetett volna.


Jelezte, hogy már minden engedély a birtokukban volt ahhoz, hogy kezdetét vehesse a beruházás, ám az utolsó pillanatban az V. kerületi önkormányzat technikai okokra hivatkozva megtagadta a tulajdonosi hozzájárulást. Ezután új helyszínt kerestek, és a “minden szempontból megfelelő és méltó helyszínt” a III. kerületben találták meg. “Nagyon fontos, hogy az obeliszket ne dugjuk el, hiszen a célunk a figyelemfelkeltés és az emlékeztetés”, hangsúlyozta.


A holokauszt borzalmai közismertek, ami sajnos a kommunista diktatúra rémtetteiről nem mondható el ennyire egyértelműen, pedig a vörös csillag jegyében is emberek millióit nyomorították vagy ölték meg.

Elmondta, hogy a meglévő engedélyeket a helyszínváltozás miatt meg kell újítani, és új területrendezési terveket kell készíttetni. Ezért a legjobb esetben is csak jövő májusban, de sokkal valószínűbb, hogy inkább jövő ősszel lehet felavatni az emlékművet az idei október 25-e helyett – közölte Menczer Erzsébet, jelezve hogy a beruházás költségeit mindez nem érinti, az eredeti összegből valósítják meg a tervet.

“Nagyon fontos, hogy az obeliszket ne dugjuk el, hiszen a célunk a figyelemfelkeltés és az emlékeztetés”- pontosan az ellenkezőjét csinálják. Ja, a SZABADSÁG TÉREN CSAK A NÁCI DIKTATÚRA ÁLDOZATAIRA LEHET EMLÉKEZNI....


/Forrás: http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=106621 2017.08.11./*B.Kiss-Tóth László

Reklám

Korábbi bejegyzések

Portfolio.hu Online Gazdasági Újság

Híradó

HunHír.Hu