Séta a szanyi Horgász-tó körül

 A Damjanich utca felől érkezünk a szanyi kavicsbánya -tó irányába. Az utcán a nagy melegben már készülnek a helyiek a búcsúra.
A minden évben Anna napjára eső szombaton van a falunap és a rá következő vasárnap és hétfőn pedig a búcsú.A tikkasztó hőségben hangosak a fűnyírógépek, amelyek a házak előtt rendezik a füves területet.Az utca közepén ablakokat árulnak , erről árulkodnak különféle méretű ablakok és ajtók, amelyek tokostul várják a vásárolni szándékozókat.
Néhány utcabeli a beszélgetésnek is teret ad, így bizonyos, hogy az ott lakók nem viselnek haragot egymással.

Az asztfaltos útat elhagyva, földes és kavicsos út vezet a kavicsbánya irányába, ahol egy magánvállalkozásban működő kavicskitermelő gépei jelzik a nagy munkálatok folyamatosságát.

Még a szél se rebben , csupán a hőség ontja ránk erejét, miközben megérkezünk a helyi horgász – tó körüli részhez. Csend uralja a teret, pedig a túlsó parton néhány ember horgász szenvedélyének hódol.  Camping székek és sátor áll a horgászok háta mögött, és érkezésünkkor gyerekzsivaj hívja fel a figyelmet arra, hogy éppen egy kisebb hal akadt horogra. 
A víz tiszta,az aljára ugyan nem lehet látni mélysége miatt , azonban szemmel láthatóan kezelt területről beszélhetünk.
A horgász- tó partján sétálva láthatóak azok az épületek, amelyek a horgásszövetség tulajdonát képezik.
Itt is tisztaság és rend látható, ami a halkedvelőkről árulja el , hogy nem csupán a horgászat tartozik a szenvedélyükhöz, hanem a körülötte lévő terület rendezettségét is fontosnak tartják.
A mondás szerint - „Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet!”. Csodaszép virágok árulják el a horghászokról,hogy tulajdonképpen nem is rossz emberek. 
A kis kemence és a mellette létesített padok és asztalok étkezésre adnak lehetőséget az arrajárók számára. A mellette található épület pedig a raktározást és egyéb célok igénybevételét teszi lehetővé.
 A pirosszínű tető, a fehér falak szépen illeszkednek bele a környezetbe, ahol egy természetfotós kifakadó örömmel tud készíteni fényképet a horgász – tó épületével szemben lévő, partra kikötött csónakjáról.
A természetességbe burkolózó vízijármű tényleg szép látványt mutat egy fotós lencséjének megörökítése alkalmával.
Fotók és szöveg:Gulyás Attila

Reklám

Korábbi bejegyzések

Portfolio.hu Online Gazdasági Újság

Híradó

HunHír.Hu