Így menekült a rab Győrben, fotó - Kutyával üldözték - Fotón a szökevény, felismeri?

A férfi a bíróságra történő előállítása közben szökött meg. Két embert felfüggesztett a BVOP, szigorú ellenőrzés a 82-esen.
10:45
Információink szerint a férfi rabruhában volt. Át is tudott öltözni, a ruhától a Bercsényi ligetben a Rábca áruházhoz közeli játszótéren szabadult meg, az alsó és a a felső részt egymástól mintegy 50 méterre dobta el. A kutyával megszagoltatták a nyomot, így keresik tovább a szökevényt.
10:54
Folytatódik a hajtóvadászat, a rabot egy lakott területen kívüli erdős részen keresik. Amíg lakott területen belül üldözték, a gyerekeket nem engedték kijönni az evangélikus iskolából, az építkezésen dolgozókat pedig visszaterelték az ingatlanon belüle.
11:26
Úgy tudjuk, a férfi jogerős büntetését tölti a börtönben, de most egy másik ügyben volt a tárgyalása, személyi szabadság megsértése miatt idézte tanúként a bíróság.
A tárgyalás után az épület udvarán a rá vigyázó börtönőr dohányzott, valószínűleg egy pillanatra nem figyelt oda, a fogvatartott pedig egyelőre tisztázatlan módon kihúzta kezét a bilincsből. Ezután az őr már csak azt látta, hogy a vezetőszár szabadon lóg, a férfi pedig fut a sorompós autókijárat felé.
Továbbra is nagy erőkkel keresik.
11:58
Egyre többen gyülekeznek az erdőnél, csapatostul, szisztematikusan fogják keresni a megszökött rabot.
13:06
A Győr környékén élő férfi tudomásunk szerint rablás és több más bűncselekmény - például lopás - miatt tölti jogerős büntetését a sopronkőhidai fegyházban. A bíróság 12 évre ítélte. Egyelőre belső vizsgálatot rendeltek el, a BVOP kommunikációs osztálya csak ennyit közölt, s természetesenkövetkezménye lesz annak, ha kiderül: hiba történt.
14:28
A bíróság közleményt adott ki a szökésről:
Győri Járásbíróság épületéből 2017. szeptember 12. napján megszökött a más ügyben jogerős büntetését töltő elítélt.
A bíróság jelenlegi információi szerint az erőszakos bűncselekmények miatt már jogerős büntetését töltő elítéltet a mai napon tanúként hallgatta ki a bíróság személyi szabadság megsértése miatt indult büntetőeljárásban. 
A tárgyalást követően az elítélt a bíróság udvarán várakozott az őt kísérő börtönőrrel a rabszállító autóra.
Ekkor az őr mellett vezetőszáron és bilincsben várakozó, 30 év körüli férfi a bilincsből mindkét kezét kihúzta, majd az éppen lezáródó sorompó alatt elszaladt az épület udvaráról.
17:23
A teljes körű belső vizsgálat elsődleges megállapítása szerint felmerült az előállítást végző BV-őr felelőssége, ezt Orosz Zoltán a BVOP szóvivője mondta ki kedd délután a járásbíróság előtt rögtönzött sajtótájékoztatón.

Közölték: a BvOP a fegyelmi eljárás lefolytatását magához vonta, a parancsnok pedig azonnali hatállyal felfüggesztette az előállításban részt vevő alkalmazottat, s a megyei BV-intézet biztonsági osztályvezetőjét.

Kitértek arra is: 5 év alatt 12 fogolyszökés történt az országban, a többség a munkáltatási program keretében, külső helyszínről tűnt el. Végül meglettek.
 
Orosz Zoltán, a BVOP szóvivője. Fotó: Béres Márton
Orosz Zoltán, a BVOP szóvivője. Fotó: Béres Márton
18:05 - Szigorú ellenőrzés a 82-es főúton
Olvasónk tudósítása szerint a 82-es főút győri szakaszán is nagy erőkkel keresik a szökött rabot, minden autót megállítanak.
 
Korábban - 33 éves férfi szökött meg

Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik fogvatartottja, Zvezdovics Krisztián a Győri Járásbíróságra történő előállítása közben megszökött kedden a délelőtti órákban.

A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 33 éves férfi felkutatását, amely jelenleg is nagy erőkkel tart. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot indított - tette közzé a BvOP Kommunikációs Főosztálya.

Győri Rendőrkapitányság fogolyszökés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást és elrendelte Zvezdovics Krisztián körözését.
 

Győri Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható 33 éves férfi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (9024 Győr, Zrínyi út 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-SopronMegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es "Telefontanú" zöld számát, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.
kisalfold.hu

Reklám

Korábbi bejegyzések

Portfolio.hu Online Gazdasági Újság

Híradó

HunHír.Hu