Gizikének tegnap nehéz napja volt

Szépjóreggelt kívánok a kedves olvasóknak, beütött a vasárnap, mégpedig egy politikai értelemben nem kevéssé eseménydús szombat után. Amikor is egyesek kampányt nyitottak, kettesek évadot, hármasok évet értékeltek, négyesek csak úgy egyszerűen megszólaltak, és ezzel Gizikének (mielőtt bármelyik tetszőleges Gizike megsértődne, nem róla van szó) igen-igen meggyűjtötték az ő baját. Nyilván az állampárt kommunikációs gépezetére gondolok, de a rengeteg történésre reagáló fideszes közleményt és azoknak színvonalát közelebbről megtekintve én Gizikére gyanakszom, aki közel két évvel ezelőtt megmerényelte a kormány informatikai rendszerét is.
Mindenesetre abból az alapvetésből indulunk ki, hogy a kormányhoz igen-igen közel álló Nézőpont(y) intézet jól felmérte, hogy a Fidesz-KDNP-re többen szavaznának, mint az ellenzéki pártokra összesen. A szakmaiság szervilizmus terén kiválóan teljesítő Mráz-Ágoston-féle gittegylet 2000 embert kérdezett meg január 3. és 21. között, és ebből világlott ki a nyilvánvaló: a teljes felnőtt népesség körében 40 százalék támogatja a kormánypártokat, miközben a Jobbik 20014 óta a legrosszabb formáját hozva 7 százalékon, az MSZP 5, a DK 4, az LMP 3, a Momentum 2 százalékon áll. Az Együtt, a Liberálisok és a Kétfarkú Kutya Párt tábora 1-1 százalékos, míg a Párbeszéd ezen a bázison nem érte el a mérhetőségi szintet a Nézőpont Intézet közleménye szerint. A legvalószínűbb listás eredmények szerint, a biztos szavazók körét tekintve, a Fidesz-KDNP-re 54 százalék voksolna – lényegesen többen, mint az ellenzéki pártokra összesen -, míg a Jobbikra 13 százalék. A baloldalon az MSZP-re 9, a DK-ra és az LMP-re 8-8 százalék szavazna, a Momentum szavazataránya 3, a Kétfarkú Kutya Párté 2, az Együtté, a Párbeszédé és a Liberálisoké 1-1 százalék. (MTI) Ez a rendkívüli hurráoptimizmus dicséretes, csak éppen sehogyse képez koherens egészet azzal az izzadságszagú kormányzati vergődéssel és energiabedobással, amit fideszék az ártalmatlan, darabjaira hullott ellenzék lejáratásába feccöl. Gyanítom, hogy április 8-ig hetente fognak faszt méregetni az ilyen kamuintézetek, és azt sulykolni, hogy tök felesleges elmenni választani, mert a meccs le van játszva. Mindenkit óva intek attól, hogy ezt a baromságot bevegye.
Natehát Karácsony Gergely a Párbeszéd ötödik, az MSZP-vel közösen rendezett születésnapi bulija alkalmából megtartott gyűlésen beszélt arról, hogy a fideszes rémálomtól, a gyűlöletkeltés és megosztottság politikájától távol képzeli el az ország jövőjét. Az együttműködés szükségességéről, a Nyugathoz való közeledésről, az igazságosság és tudás társadalmáról beszélt. Újságíróknak külön kiemelte, hogy még mindig hisz a baloldali összefogásban, az esetleges közös listáról meg ezt mondta:
nyilván az MSZP elnöke lesz szerintem a második helyen, de lehet, hogy Gyurcsány Ferenc lesz a harmadik.
Ekkor lépett támadásba Gizike, és közleményt adott ki, amelyet ugyan Hidvgéhi Balázs kommunikációs igazgató jegyez, de az tökmindegy. Gizikére nem hoz szégyent, az biztos is.
Az, hogy Karácsony Gergely valójában milyen hazát szeretne, alig tudja valaki követni, mert ő egy köpönyegforgató.  Lassan már minden baloldali pártot megjárt és mindenkivel lepaktált.  Kezdte az SZDSZ köreiben, aztán az LMP-ben, támogatta Bajnai Gordont, majd hátat fordított az LMP-nek és a Párbeszédben kötött ki. Korábban még azt mondta, hogy utálja a szocikat és Gyurcsányt is csak Unicummal hajlandó elviselni, most meg az MSZP-vel paktált le, a szocialisták arca lett, aki Gyurcsánynak is oszt lapokat.
Ha jól láttam, az Együtt kampánynyitó rendezvényét Gizike átaludta, vagyis szó nélkül hagyta, de azért jegyezzük fel, hogy Juhász Péter pártja világossá tette: az Orbán-rezsimet a ’89-’90-esnél sokkal keményebb rendszerváltással kell leváltani, 200 napos programra is ígéretet tett (egyebek mellett eltörölnék a tandíjakat és rövidítenék a várólistákat), és bejelentette, hogy koalíciós kormányzásra készül a tavaszi választások után.
Szerencsére Gyurcsány évértékelőjére magához tért az ügyeletes kommunikátor. A DK elnöke azt találta mondani a nemzeti kormányról, hogy az feslett erkölcsű bűnszövetkezet, amely elrabolta az ország tisztességét, lerombolta álmait és fogságba ejtette a nemzet becsületét. Ezért az elmúlt nyolc éven végignézve, egy tisztességes ellenzéki párt három szóban összefoglalhatja a programját: nincs alku Orbánnal. Nincs alku, mert tönkretették hazánkat, politikailag beteggé tették, erkölcseit porrá zúzták, az ország történelmi értelemben tévúton jár – így Gyurcsány. Gizike nem késlekedett, hanem Hidvéghi aláírásával közleményt adott ki, nem is egyet: a baloldal ugyanott folytatná, ahol 2010-ben abbahagyta, Gyurcsány Soros és Brüsszel kedvéért bevándorlóországgá tenné hazánkat. A lényeg:
A Fidesz szerint a baloldal ugyanott folytatná, ahol 2010-ben abbahagyta, azzal a különbséggel, hogy most még a legújabb nemzetközi nyomásnak is engedve Magyarországot pillanatok alatt bevándorlóországgá alakítanák. A baloldal Gyurcsány Ferenc vezetésével készülődik, ugyanazok készülődnek, akik egyszer már tönkretették Magyarországot, egyszer már eladósították a magyar gazdaságot, elvettek az emberektől havi bért, havi nyugdíjat, duplájára emelték a rezsit, az országot az eladósodás csapdájába kergették és egyfolytában hazudoztak, ez a baloldal és ez Gyurcsány Ferenc.
Józsika hintalovának eltulajdonítása ugyan kimaradt a felsorolásból, de ami szép, azt nem lehet elhallgatni. Gizikének ennyire futotta, és még mindig hátra volt Vona Gábor és a Jobbik évértékelővel egybekötött választási kampánynyitója, ahol nem kímélte és számos kérdésben tételesen bírálta a Fideszt és annak egyszemélyes vezetését, pártját az egyetlen reális kormányváltó erőnek nevezte és hétpontos történelmi változást sürgetett. Az én fülemet mondjuk megütötte a Fidesz kommunikációjára hajazó menekültellenesség és az ócska, kirekesztő család-definíció, de ez most mindegy is. A lényeg, hogy Gizike rajta volt az ügyön, és minden érdemi kritikát elengedve a füle mellett, Hidvgéhit maga előtt tolva reagált a reagálnivalóra:
Vona Gábor és pártja, a Jobbik a pénzért és a hatalomért mindenre képes. A Jobbikban valaha azt mondták magukról, hogy nemzeti politikát folytatnak, nemzeti radikalizmust ígértek. Ehelyett most kiderült, hogy Vona Gábor külföldre járkált, és ott az iszlámot és Allahot dicsőítette. (…) ez önmagáért beszél, egy abszolút megbízhatatlan politikusról és politikai erőről van szó (…) ez kiderült akkor is, amikor a bevándorlás és a Soros-terv elleni küzdelemben sem lehetett rájuk számítani.
Gizike ezzel letudta a kemény szombati munkanapot, ám azzal párhuzamosan, hogy a salakmédia egész áldott nap Vona iszlámra vonatkozó kijelentéseivel ütötte-vágta a Fidesz elsőszámú honi ellenségét, a Századvégbél úgynevezett vezető elemzője, Schmidt Mária propagandalapjának főszerkesztője, bizonyos Lánczi Tamás a Migráns1-be loholt be rendet vágni a Jobbik-témában. Lánczi kormánytalpnyaló már tudni véli, hogy Vona Gábor iszlámot tömjénező kijelentései miatt vezetőt válthat a Jobbik, jön a pártszakadás, mindmeghalás, sőt. Még a választási kampányban is bekövetkezhet mindez. Azt nem tette mellé, hogy a nemzet legnagyobb köpönyegforgatója hogyan hajbókol gazdag iszlamisták előtt, pedig az is megért volna egy misét. Akkor leszek olyan jó és ide teszem: 

ORBÁN VÉLEMÉNYE AZ ISZLÁMRÓL - YouTubeSzövegközi kép 1

2017. szept. 26. - Feltöltötte: Herbál Reality
Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke elmondja véleményét az iszlámról

Ennek fényében, mélyen tisztelt Lánczi úr, nem kicsit vicces azon lovagolni, hogy a Jobbik elnöke szívesen látná a muszlimokat, az iszlám térnyerését Magyarországon, miközben a magyar lakosság 80-90 százaléka elutasítja az iszlám világból történő bevándorlást. Én aztán biztos nem vagyok Vona Gábor anyja, vagy rajongója, de az önök szerint egyre csökkenő támogatottságú Jobbik ilyetén rugdosása már megint a szánalommal határos. Igaz, én nem vagyok ilyen jövőbe látó tenyérjós, mint ezek a vezető elemzők, de körvonalazódik valaminek az igen csúnya vége.
Remélem, hogy Gizike ma már szabadnapos és kipihenheti végre a tegnapi nap fáradalmait. Ezzel szemben mi itt leszünk és toljuk a talicskát. Tartsatok velünk!
/Forrás: https://kolozsvaros.com/rovidek/gizikenek-tegnap-nehez-napja-volt/ 2018.01.28./*B.Kiss-Tóth László