Már az ezredfordulón a hatóság látókörébe került Gyárfás

Már 18 évvel ezelőtt is a nyomozók látókörébe került Gyárfás Tamás, mint a Fenyő-gyilkosság lehetséges felbujtója. Erről beszélt az ügy nyomozását korábban vezető ezredes a Magyar Időknek. Gyárfás Tamást tegnap vették őrizetbe. A Nap TV egykori tulajdonosát azzal gyanúsítják, hogy ő adhatott megbízást Portik Tamásnak, hogy ölesse meg Fenyő Jánost, a 90-es évek médiacézárát – hangzott el az M1 Híradójában.
Gyárfás Tamás mint a Fenyő-gyilkosság egyik lehetséges felbujtója már az ezredfordulón a hatóság látókörébe került – ezt nyilatkozta a Magyar Időknek az a rendőrezredes, aki az ORFK úgynevezett döglött ügyek osztályának vezetője volt. Kovács Lajos szerint Gyárfás Tamásra akkor terelődött rá végképp a gyanú, amikor a hatóság tudomására jutott, hogy üzleti kapcsolatban áll Portik Tamással.

A Magyar Idők információi szerint Portik Tamás azért adhatott megbízást Fenyő János megölésére, hogy a Nap TV korábbi tulajdonosa, Gyárfás Tamás kedvében járjon, akinek a segítségével teret akart nyerni a médiában. Portik Tamás a szintén médiavállalkozó Fenyő Jánossal is meg akart egyezni, de a férfi állítólag felrúgta a megállapodásukat.

A lap úgy tudja, egy védett tanú beszámolója szerint Portik Tamás ezután őrjöngeni kezdett és kijelentette, hogy kiiktatja Fenyő Jánost. Gyárfás Tamás erre azt mondta, „Tomikám, ezzel nekem is nagy szívességet tennél. Különben is megérdemli, hogy megdögöljön” – írta a lap.
Gyárfás tagadja a vádakat
A volt médiavállalkozó és magyar úszószövetségi elnök, a sportág nemzetközi szövetsége, a FINA végrehajtó bizottságának jelenlegi tagja a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be és a „leghatározottabban” tagadta a terhére rótt cselekményt – közölte az ügyvéd. Többórás vallomásában részletezte Fenyő Jánossal kialakult vitáját, majd az ezt követő „megbékélést” és leírta Portik Tamással való kapcsolatát is – tette hozzá.
Gyárfás Tamás megdöbbent a hatóság eljárásán, mivel korábban, az ő sérelmére elkövetett zsarolás miatt indult büntetőeljárásban mindig készséggel állt a hatóságok rendelkezésére, és az ügy összes általa ismert részletét már feltárta. Vallomásában pedig mindenre kiterjedő, logikus válaszokat adott – áll Bánáti György közleményében.
Az őrizetbe vétel ellen a gyanúsított és védője panaszt jelentett be. A 72 órás őrizet letelte, illetve az esetleges kényszerintézkedés elrendelésére vonatkozó ügyészi indítvány bírósági elbírálása után „részletes tájékoztatást fogunk adni” – írta az ügyvéd.
Budapest, 2018. április 17. Gyárfás Tamás médiavállalkozó, a Magyar Úszó Szövetség volt vezetője takarja arcát a gépkocsi hátsó ülésén a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületénél 2018. április 17-én. Gyárfás Tamást gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Gyárfás Tamás médiavállalkozó, a Magyar Úszó Szövetség volt vezetője takarja arcát a gépkocsi hátsó ülésén a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületénél. (MTI Fotó: Mihádák Zoltán)
Előkerült egy hangfelvétel 
Fenyő János médiavállalkozót egy szlovák bérgyilkos 1998. február 11-én saját autójában lőtte agyon. A Híradó akkori beszámolója szerint az áldozat a gépkocsival a Rózsadomb felöl érkezett a Margit körúthoz. A lámpánál egy előtte megálló barna Mitsubishi utasa kiszállt, odalépett Fenyő János Mercedeséhez és az oldalablakon keresztül hangtompítós géppisztollyal csaknem 20 lövést adott le.
Kedden a PestiSrácok.hu írta meg, hogy az ügyben a nyomozóhatóság előállította Gyárfás Tamást, a lap értesüléseit az ORFK még aznap megerősítette. A gyanú szerint Gyárfás Tamás adott megbízást Portik Tamásnak arra, hogy végezzenek legnagyobb üzleti ellenfelével. Ráadásul úgy tudni, a rendőrség egy olyan hangfelvétel birtokában van, amelyen Gyárfás Tamás és Portik Tamás Fenyő Jánosról beszélget.
hirado.hu

kisalfold.hu - A címoldalon

Vezető hírek

Index - 24óra

Portfolio.hu Online Gazdasági Újság

Korábbi bejegyzések

Rendkívüli hír(*!):Nyomozás indulhat Ausztriában Orbán Viktor ellen!(*?)

Néhány napja bombaként robbant a hír. Kormányválságot okozott Ausztriában egy kiszivárgott videofelvétel. Orbán osztrák szövetsége...