Megtévesztő politikai szórólap Csornán

Megtévesztő politikai szórólap Csornán
A Jobbik képviselőjelöltje tagadta, hogy ő terjesztette volna a szórólapokat.


Gyopáros Alpár, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje emelt kifogást a helyi választási bizottságnál egy Csornán terjesztett szórólap ellen, amelyben politikai fórumra invitálták a városi művelődési központba szombat este hét órára.

A egyéni választókerületi iroda vezetőjének közleményéből kiderült, a választókerületi bizottság megvizsgálta a panaszt, majd meghallgatta Magyar Zoltánt, a Jobbik képviselőjelöltjét, aki tagadta, hogy a szórólap előállítása vagy terjesztése hozzá vagy az őt jelölő szervezethez köthető.

választási iroda felhívta a jelöltek és szervezetek figyelmét, hogy ne hirdessenek a választást megelőző napra kampányeseményt szavazóköri helyszínekre.
 

K Ö Z L E M É N Y

A Győr-Moson-Sopron Megyei 03. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Iroda hivatalos tudomására jutott, hogy ismeretlen személyek kampány-szórólapot terjesztenek a választókerületben, amely szerint a választást megelőző napon, 2018. április 7-én szombaton este 19,00 órakor politikai fórum, vitaest helyszíne lenne a Csornai Városi Művelődési Központ.

A szórólap tartalma nem valós. Ilyen irányú kérelem nem érkezett sem a fenntartóhoz, sem az önkormányzathoz. A tárgyi helyszínen a vitafórum megtartására egyébként sem kerülhet sor, mivel a helyszín a másnapi választások során szavazókörként kerül igénybevételre, ezért már a szavazást megelőző nap folyamán, rendőrhatósági biztosítás mellett, lezárásra kerül, a másnapi szavazás zavartalanságának biztosítása végett. Ennél fogva sem a szórólapon megjelölt időpontban, azaz a választást megelőző napon, sem az ott jelölt helyszínen, sem más épületben, mely a szavazás napján szavazókörként működik, nem kerülhet sor sem politikai, sem egyéb rendezvény tartására, mivel e helyiségek a szavazóköri feladatok ellátása okán már lezárásra kerülnek.

A Győr-Moson-Sopron Megyei 03. számú Választókerületi Bizottság 2018. április 5. napján tartott ülése napirendjére tűzte Gyopáros Alpárnak, a FIDESZ országgyűlési képviselőjének tárgybani kifogását. Az ülésen meghallgatásra került a JOBBIK Magyarországért Mozgalom jelöltje, Magyar Zoltán, aki nem ismerte el, hogy a szórólap előállítása vagy terjesztése hozzá vagy az őt jelölő szervezethez köthető volna.
 
Felhívom a jelöltek és jelölő szervezetek figyelmét, hogy a fenti szabályozásra figyelemmel járjanak el kampánytevékenységük során és ne hirdessenek a választást megelőző napra kampányeseményt a szavazásnapi szavazóköri helyszínekre.

Kérem a közleményben foglaltak tudomásul vételét.

Csorna, 2018. április 5.
 Szalainé dr. Németh Annamária
jegyző
OEVI / HVI vezető
kisalfold.hu