Morvai Krisztina jobbikos európai parlamenti képviselő megszegte az esküjét

Urfi Péter: Ha nem csal a szemünk, Morvai Krisztina hűségesküt tett a Fidesznek, Bayer Zsolt pedig meleg szavakkal fogadta be a NER-be
(...) Bayer és Morvai 2010-ben még a metszett farkincák tárgykörében gyepálták egymást, de a fideszes influencer most lelkesülten zengi Morvai dicséretét:  "Morvai Krisztina hazatért. Úgy tűnik, el sem utazott. Hazatért, s rálátván a brüsszeli boszorkánykonyhára és elmegyógyintézetre, pontosan tudja, mi a dolga, s hogy mit kell képviselnie. (...)  Aki ezt tudja, mindent tud."
A Morvait mennybe menesztő vezércikk azzal a kérdéssel zárul, hogy az Európai Unióval szorosabb együttműködésre törekvő Vona Gábor vajon gazember vagy inkább idióta.

/Forrás: https://444.hu/2017/10/26/ részlet/*B.Kiss-Tóth László 2018.04.12.

A Jobbik visszahívta Morvai Krisztinát az Európai Parlamentből
A Jobbik országos választmányának küldöttei tegnapi ülésükön egyhangúlag felszólították a párt országos vezetését, hogy hívja vissza európai parlamenti mandátumából Morvai Krisztinát, amelyet a Jobbik elnöksége a mai ülésén ellenszavazat nélkül meg is szavazott – közölte a párt szerda délután.

"Morvai Krisztina a Jobbik listájáról szerzett képviselői mandátumot az Európai Parlamentben. Régóta intenzív kampányt folytat az őt delegáló párt ellen éppen olyan hazugságokkal és rágalmakkal, amelyeket a Fidesz és propagandasajtója zúdított az elmúlt időszakban a Jobbikra. Jelentős segítséget nyújtott a választási csalásoktól sem visszariadó, diktatúrát építő Fidesz hatalomban tartásában, amely egy egykori jogvédőtől szégyen" – írta a Jobbik közleményében.


Farkas György: 

Morvai Krisztina visszahívhatatlan  
-Ezt maga az EP-képviselő üzente meg a Jobbiknak. 
 
Morvai Krisztina a sajtóból értesült arról, hogy a Jobbik elnöksége úgymond „visszahívta” európai parlamenti képviselői tisztségéből. Szerinte azonban az EP-képviselők jogállásáról szóló jogszabály ilyen lehetőséget nem ismer, így marad is mandátuma végéig, 2019 júliusáig.
Mint írta, az eddigi következetességgel, elszántsággal fogja képviselni Magyarország érdekeit, összhangban saját lelkiismeretével és a Jobbik 2009, illetve 2014 évi európai parlamenti választási programjával, amelynek végrehajtására a választók felhatalmazták.
Korábban a Jobbik elnöksége ellenszavazat nélkül döntött úgy, hogy Morvait visszahívja az Európai Parlamentből, ahová a párt listájáról került, mégis a Jobbik ellen kampányol.
/Forrás: https://24.hu/belfold/2018/04/12/morvai-krisztina-visszahivhatatlan/  részlet/*B.Kiss-Tóth László


Morvai esküje 2010-ben a Szent Korona előtt:


Megérkezett a Parlamentbe a Jobbik frakciója, a képviselők körbeállták a Szent Koronát és esküt tettek rá. 
(A Jobbik már korábban jelezte, hogy nem hivatalosan, de képviselői felesküsznek majd a koronára.)  
A párt képviselői ezt megelőzően a fővárosi Szabadság téren található Hazatérés templomában mondtak közös imát. 
A Kossuth térre vezető néhány száz méteres úton a Jobbik több száz szimpatizánsa kísérte az országgyűlési mandátumot szerzett politikusokat. 
/Forrás: https://krc.inf/r/2/59562/  (részlet) 2010.05.14./*B.Kiss-Tóth László


A jobbikos parlamenti képviselők közös esküje 
a Parlamentben, a Szent Korona előtt:


*B.Kiss-Tóth László 2018.04.12.