Újabb szavazatszámlálási bizottsági tag és elnök szólalt meg a választási csalás miatt – szerintük is csalás történt!

cid:ii_jfu3vvei0_162b13388fb6df30Két szavazat számlálási bizottsági tag levelét adnánk közzé amit pár órája kaptunk az OLKT Facebook oldalunkra, változtatás nélkül adjuk közzé. 


Íme az első:

“ARRA KÉREK MINDENKIT, HOGY AKI HASONLÓT TAPASZTALAT AZT JELEZZE NEKEM a LUKACSI.KRISZTI.MAIL@GMAIL.COM-ON!

Szavazatszámláló bizottsági tag voltam Érden. 
Minden rendben zajlott, rengetegen jöttek szavazni. 
Ez egy olyan körzet volt, ahol előre tudni lehetett, valószínűleg Aradszki nyer. 
Miután semmi extra nem tűnt fel, mindenki szépen aláírta a papírokat, a jegyzőkönyveket. 
Elindultunk haza, a jegyzőkönyvvezető és a bizottsági elnök pedig a választási irodához. 
És ekkor jött a döbbenet: bezártak minket. 
Több, mint 20 percet vártunk, hogy kijuthassunk az oviból, a telefont melyen segítséget kérhettünk nem vették fel. 
A választási irodában pedig azt mondták a jegyzőkönyvvezetőnek, hogy: “ne gyertek még”.
Ekkor még semmit nem sejtettem, annyit olvastunk a telefonunkon, hogy Újbudán még sorban állnak az emberek.  Most kezd érdekes lenni, amikor nem tudom már visszakövetni a számokat, csak azt tuom, hogy órákig nem adtak ki eredményeket, hogy rendőrautók tömegei szágulottak a Főváros irányába.  És ami még soha nem történt meg: egyből 60 százalékos feldolgozottság körüli adatokat láthatott először az ember. Követelem a választ, hogy miért voltam bezárva egy oviba, hulla fáradtan a választások után, munkánk elvégzése után. Követelem a választ, hogy miért mondta azt a helyi választási iroda, hogy még ne menjenek cid:ii_jfu41ok81_162b137a37618902  kép. olkt.hu
És a másik: 
János Félegyházi:  “Csatlakozom ahhoz aki ezt a levelet írta. Én is ott voltam a szavazatszámlálásnál. 11 órára befejeztük, de a HVI telefonon elérhetetlen volt, pedig, mielőtt telefonon egyeztettünk, nem mehettünk volna be hozzájuk. 11,15-kor úgy döntöttünk, hogy bemegyünk, és bevisszük az összes feldolgozott papírt, és a kitöltött jegyzőkönyvet. Meg is kaptuk a lecseszést, hogy amíg nem kapunk engedélyt addig nem jöhettünk volna be, és a jegyzőkönyvet is csak ceruzával lett volna szabad kitölteni. MI nem nézhettük ahogy az informatikai rendszerre feltöltötték, pedig mint SZSZB ELNÖK erre jogom lett volna. A jegyzőkönyveinket 1/2 óra telefonálgatás után elég kelletlenül átvették, és egy futárral elküldték az informatikára. Negyed óra múlva visszahozták, hogy nem jó számszakilag, pedig biztosak voltunk benne, hogy jól számoltunk. Ismét 1/2 órai telefonálgatás, mert nem hagytuk magunkat, és számológéppel ismét mindent átszámolva papiron bebizonyítottuk, hogy a jegyzőkönyvön minden jó. Ismét futott a futár az informatikára. Újabb negyedóra, mire visszaért, és azt mondta, hogy most elfogadták. (Állítólag a OVH-hoz feltöltő programban volt valami rosszul konfigurálva, de kijavították, és így már elfogadta.) Majd ismét másfél óra várakozás jött, azt nem tudom, hogy miért. Közben keresték rajtunk a megmaradt plombákat, a számológépet, meg a maradék tollakat, pedig amikor beértünk, átvették tőlünk a két behozott dobozt, és megmutattuk, hogy melyikben vannak a visszahozott segédanyagok. Másfél óra után végre elengedtek minket, de a feltöltésről nem láttunk kinyomtatott papírt, tehát mi nem láttuk, hogy milyen adatok mentek el az OVH-hoz. A szavazókörben biztos, hogy semmilyen csalás nem történt azért én kezeskedem, de az utána történtekért már nem. (ekkor is választási csalás történhetett – a szerk.) Én is szívesen megnézném, hogy mi jutott el az OVH-hoz a mi jegyzőkőnyvünkből, de azt nem tudom, hogy hol van erre lehetőségem.”