Választás 2018: üzent a meteorológiai szolgálat


A héten végre sem a hátsó kapun, sem pedig a főbejáraton nem jön vissza a tél. A hétvége időjárása a rügyfakadásnak és a választási részvételnek is kedvezhet - mondja Üveges Zoltán meteorológus az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) videóján.

A csütörtököt leszámítva jelentős csapadéktól sem kell tartani a héten. Ennek megfelelően vasárnap is száraz, napos időre lehet számítani, a hőmérséklet nem egy helyen 20 fok fölé emelkedhet.
Lássuk a részleteket:
Kedden az ország nagy részén fátyol- és kevés gomolyfelhő mellett sok lesz a napsütés, de az Északi-középhegység térségében több gomolyfelhő képződhet, ott kevesebb napsütés valószínű. Csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél napközben többfelé megerősödik, a Dunántúl északi, illetve nyugati területein helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 20 fok körül alakul, az Északi-középhegységben lehet csak néhány fokkal hűvösebb. Késő estére 9, 15 fok közé hűl le a levegő.
Szerdára virradó éjjel nagyrészt gyengén vagy közepesen fátyolfelhős lesz az ég, csapadék sehol sem lesz. A délnyugati, déli szél a Dunántúl nagy részén erős marad, sőt egy-két helyen viharos széllökés is lehet, máshol többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 7, 12 fok között alakul, északkeleten azonban ennél kissé hűvösebb is lehet. (Új helyzet a Belvárosban.)
Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. Estétől válik erőteljessé a gomolyfelhő-képződés, akkor helyenként már kialakulhat zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik, az Észak-Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között, a szélvédett tájakon 5 fok alatt, a szelesebb Kisalföldön 10, 12 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.
Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, de délelőtt több helyen még vékony lesz a felhőzet. Szórványosan fordulhat elő eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A délnyugati, majd az északira, északnyugatira forduló szél többfelé a Dunántúlon megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul.
Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a Dunántúl nagy részén, illetve északkeleten csökken a felhőzet. Kezdetben többfelé, majd egyre inkább csak keleten és délen várható eső, zápor. Az északi, északkeleti szél időnként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul
Szombaton fátyolfelhős lesz az ég, emellett napközben gomolyfelhők növekednek. Helyenként kisebb zápor kialakulhat. Az északias, majd a keletire forduló szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.
Vasárnap nappali gomolyfelhő-képződésre, sok napsütésre számíthatunk csapadék nélkül. Napközben időnként megerősödik a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.
A kép forrása: Shutterstock
napi.hu

Reklám

Korábbi bejegyzések

Portfolio.hu Online Gazdasági Újság

Híradó

HunHír.Hu