HARCSÁS ÉVA FESTMÉNYKIÁLLÍTÁSA GYŐRÖTT2018.május 10.-én délután 5 órakor , ismét kiállításmegnyitóra várták az érdeklődőket a győri Marcal Étterembe. Ezúttal Harcsás Éva festményeit láthatta a tárlatra látogató közönség.

 Az est háziasszonya Vehofsics Erzsébet költő volt. Az alkotóval C.Tóth Lujza festő, a Paál László Képzőművészeti Kör tagja beszélgetett. Közreműködtek: Gősi Vali költő, a Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Közösség tagja, valamint Olasz Vali költő, előadóművész , aki szintén tagja a Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Közösségnek.
Harcsás Éva a győri Paál László Képzőművészeti Kör tagja. Élete során a hétköznapi nehézségek mellett nem igazán gondolt arra, hogy festeni fog. A gimnáziumi éveiben egy kicsit megismerkedett – e művészettel , azonban saját maga sem gondolta akkoriban még, hogy kezében ecsettel, a saját gondolatvilágát ilyen módon bontakoztatja ki és mutatja meg a külvilág irányába. Párjával nyolcszor költöztek az évek során, ugyanis katonatiszt volt a férj, így tartott ő is vele ahova kellett éppen mennie. 

Amikor férje viszonylag fiatalon elhunyt Harcsás Évának, ismét Győrbe hívta vissza az élet, ahol második férjével élte életét. Ekkor indult meg benne az alkotói kedv. 
Csodálat a természet és az önérvényesülés egyesülésével. Témáiban a hétköznapi valóság tárulkozik ki az egyéni alkotói világ színes és képzeletben gazdag pompájával. Harcsás Éva csakúgy, mint a fotóművész , saját szemével tudja másképpen látni a valóságot. 
Egy – egy motívum felnagyítódik a saját szemén keresztül, és kerül az ecset és a kéz összefonódásával, a gondolat kiteljesedésével párhúzamosan a vászonra. Nem használ különlegességet, csak a szemmel látható színek keverednek az alkotások elkészültével, melyek a valós színárnyalatokat láttatják , és szemtelenül szépen ábrázolja a tárgyakra vetődő árnyékokat. Életöröm címmel nyíló kiállításán bebizonyosodott, hogy minden egyes téma megfestésével az életérzései kerültek vászonra. Az életöröm nem csupán egy összefoglaló címet visel a kiállítás tekintetében , hanem Harcsás Éva életében jelent igazi értéket a szó. A festményeken látszik, hogy minden egyes ecsetvonással a nyugalmat, az élet iránti rajongást, az önazonosulást engedi láttatni, a témák kiválasztása is az éppen akkori érzelemvilág elmélyült tükörképét mutatja be.
Harcsás Éva festményeinek kiállítását 2018.július 1.-ig láthatja a közönség.

Videó,fotók,szöveg:
Gulyás Attila