Schiffer visszautasíthatatlan ajánlatot kapott a Fidesztől?

(*A haszonleső?)

–ezért léphetett ki az LMP-ből…


http://pestibulvar.hu/wp-content/uploads/2018/05/orb%C3%A1n-viktor-%C3%A9s-schiffer-andr%C3%A1s-696x464.jpg
Orbán Viktor Schiffer András Országgyűlés Országgyülés Orszaggyules Parlament alakuló ülés 2014.05.06 fotó: Németh András Péter

Schiffer Andrástól, az általa alapított Lehet Más a Politika nevű párt nem sok jót kapott mostanában. Nevezte már a pártot “kilúgozottnak”, az egyetlen egyéni nyertes képviselőjét “ismeretlen vásárcsarnoki zöldségesnek”, és alapvetően egyetlen pozitív mondata nem volt az LMP mostani időszakáról. Úgy tűnik, most végleg elszakadt a cérna, és Schiffer meg is szakítja a párttal minden kapcsolatát, Facebook posztjában jelentette be, hogy megszünteti párttagságát.
“Az utolsó csepp a pohárban: Szabó Szabolcs, a neoliberális Együtt képviselőjének csatlakozása az egykoron általam vezetett parlamenti frakcióhoz … A mai napon megszüntettem tagsági jogviszonyomat az LMP-ben.”
Szép, szép a felháborodás, de van egy rossz érzésünk azután, hogy volt LMP-s képviselők sorban kapnak megbízást a Fidesztől. Mile Lajos ma kolozsvári főkonzul, Osztolykán Ágnes az Emmi-ben kapott miniszteri kabinet tanácsadói állást, Ertsey Katalin pedig külgazdasági attasé lett Prágában. Schiffer is reménykedhet valamiben, talán úgy gondolja, egy megüresedett alkotmánybírói szék neki is jut majd…

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-1/p80x80/17021763_10154532226733668_5159975978677065059_n.jpg?_nc_cat=0&oh=64e1b464f25f961b838b95842fa6468b&oe=5B5CD6AD Schiffer András Facebook-bejegyzése (2018.05.07.)
Két évvel ezelőtt úgy léptem vissza a hivatásos politizálástól, hogy addigra az LMP különböző testületei a párt stratégiájának legfontosabb cövekeit már leverték. Akkor azt gondoltam, talán mintát tudok adni arra, hogy a hivatásos politizálás és az állampolgári politizálás közötti határvonalak igenis átjárhatók, hiszen éppen arra lenne a legnagyobb szüksége az országnak, hogy a „hivatásosokon” kívül minél többen foglalkozzanak a köz ügyeivel: nem pénzért, egzisztenciáért, befutó helyekért, hanem a hazájukért, közösségeikért, elveikért. Úgy voltam vele, hogy a másfajta -immáron nem-hivatásos- közéleti szerepvállalásom jótékony harmóniában lesz majd az LMP politikájával. Nem így alakult, s ez számomra múlt szeptemberben, a werberi stratégia élesítésénél vált nagyon világossá. Ezért fokozatosan kivonultam a párt belső életéből, s tavaly szeptembertől egészen a választás napjáig – az ÁSZ-botrányt leszámítva – tartózkodtam mindenféle nyilvános pártpolitikai megnyilatkozástól is. Az utolsó csepp a pohárban: Szabó Szabolcs, a neoliberális Együtt képviselőjének csatlakozása az egykoron általam vezetett parlamenti frakcióhoz. A szabadkereskedelem előrenyomulásának megállítása, a szabad tőkeáramlás elé emelt szociális és ökológiai korlátok védelme: ma egyszerre globális és nemzeti sorskérdés. Egyetlen igazi parlamenti sikerélményem a gigantikus többséggel szemben, 2016. júniusában, az volt, hogy indítványomra az Országgyűlés határozatot fogadott el a globális szabadkereskedelmi politika korlátozására. Két hónappal később, az EU-Kanada egyezményről (CETA) szóló vitában Szabó Szabolcs a fideszes Németh Zsolt tenyerébe csapott és kijelentette: „A szabadkereskedelem jó” (lásd még: „A szabad kereskedelem kiterjesztése a glóbuszon bizonyítottan az emberiség javát szolgálná”- Orbán Viktor). A pártpolitikának pontosan addig van értelme, amíg jól azonosítható morális céloknak rendeljük alá a taktikai szempontokat és nem fordítva. A 2013-as újjászületésnél azt írtuk ki a képzeletbeli homlokzatra: ”Van, ami nem eladó!”. Azóta ez a jelmondat is a feledés homályába veszett. A mai napon megszüntettem tagsági jogviszonyomat az LMP-ben.

/Forrás: https://www.facebook.com/schifferandras/posts/10155692264843668  2018.05.07./*B.Kiss-Tóth László