Orbán azért szakított szövetségesével, mert volt véleménye


A NER-ben egy érték van, a feltétlen lojalitás Orbán Viktor és az általa jelentett Fidesz felé. Önálló, autonóm gondolkodásnak helye nincs, legyen szó akár elismert művészről, akár tudós professzorról, akár kiváló tanárról.
Nem számít, ki mennyit tett az országért, vagy akár a Fideszért a múltban, nem számít hogy az értékrendje konzervatív-e, elég egy célzott mondat valamelyik propagandakiadványban, és máris ellenséggé válik. Igen, ez nem más mint amit az ’50-es években művelt Sztálin a kommunista elvtársaival. Annyi a különbség, hogy ma nincs Gulág tábor és nem végeznek ki senkit államellenes összeesküvésért. Csak megbélyegzik és ellehetetlenítik. Gondolom minden illiberális demokráciában kereszténydemokráciában így megy ez.
Pálinkás József akadémikus a magyar tudományos élet egyik politikai oldalaktól függetlenül elismert szaktekintélye. Az első Orbán-kormány oktatási minisztere, a Magyar Tudományos Akadémiának korábbi elnöke volt, most pedig a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) elnöki tisztségét tölti be, mégis mennie kell. Mennie kell, mert volt egy kérdés -konkrétan a CEU ügye- melyben nem értett egyet a kormánnyal, kiállt professzor kollégái mellett. Kormánytisztviselőként politikai kérdésekről nem nyilatkozom, de szerintem a Közép-európai Egyetemnek Budapesten kell maradnia, mert ott értékes kutatások folynak” – ez az egy mondat elég volt, hogy a Pesti Srácok nevű online betűhalmazban rátegyék a célkeresztet, és megírja:

“Pálinkás volt a magyar hangja az Orbán-ellenes tudományos elitnek”

Innentől tiszta sor, hogy mi fog következni, valószínűleg nem lehet tovább a NKFI élén, és gyanús, hogy fogadja-e majd valamelyik állami pénzen fenntartott egyetem. Ne legyen kétsége senkinek a jobboldalon: ha nem úgy táncolsz, ahogy Orbán fütyül, akkor nem számít a munkásság, a nemzetközi tekintély, repülni fogsz. Jön majd a helyedre a selejt, jó nagy nyelvvel és bő nyállal. Az a legfőbb érték ma a NER rothadó világában.
/Forrás: http://pestibulvar.hu/2018/06/06/orban-azert-szakitott-szovetsegesevel-mert-volt-velemenye/  *B.Kiss-Tóth László                       *Megjegyzésem: Pálinkás József (is) itt még javában a fideszes kormány szekerét tolta:
"Pálinkás József Orbán Viktor akaratából hamarosan államfő lehet  Pálinkás József, Vizi E. Szilveszter vagy egy hozzájuk hasonló karakterű személy foglalhatja el Áder János helyét 2017 tavaszán a köztársasági elnöki hivatalban. Orbán Viktor nem szeretné, ha egy, a Fideszhez közvetlenül kötődő személy kerülne a Sándor-palotába, így Kövér László továbbra is házelnök marad."
Origo.hu 2016.04.04  Kép: MTI/Soós Lajos *B.Kiss-Tóth László 2018.06.07.