Orbán begőzölt: fegyveres támadástól tart a miniszterelnök

Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala
Először a menekültek, aztán Soros György veszélyeztette hazánkat, most pedig fegyveres támadástól tart a kormányfő. Erről árulkodik a pénteki rádióinterjú, ahol Orbán kifejti: a migránsok ellen tud védekezni Magyarország, de egy katonai beavatkozást hárítása kihívás lenne.
Jól felszerelt hadseregre lesz szüksége Magyarországnak, mert egy fegyveres támadást csak korlátozottan tudnánk kivédeni – mondta Orbán Viktor, a közrádiónak adott szokásos pénteki rádióinterjúban, melyet a Hirado.hu is idézett. Nincs háborús helyzet hazánkban, főleg olyan nincs, ahol a teljes haderőt be kellene vetni valamely országgal szemben, a miniszterelnök mégis úgy hiszi, van okunk az aggodalomra.
A kormány forrásnöveléssel próbálja rendezni a gyenge és elavult fegyverzetű honvédség helyzetét: 2018-ban már 428 milliárd forintot költenek honvédelmi fejlesztésekre, a büdzséemelés tervezetten 2022-ig folytatódhat. Felmerül a kérdés, hogy a megnövelt forrásokkal mennyire tudnánk ütőképessé tenni a hadseregünket úgy, hogy jelenleg egy tucat működő tankunk, valamennyivel több harcászati repülőgépünk és a 27 ezres honvédségi állományból hozzávetőlegesen 3 ezer hadra fogható katonánk van.
Mivel lesz jobb a helyzetünk ha százmilliárdokat költünk a honvédségre? Feleannyi tankunk lesz majd, mint Romániának? Aligha, ugyanis a román haderő kb. 900 harckocsit tud mozgósítani. Esetleg attól tartunk, hogy lerohan minket Szerbia? 230 tankkal még így is megteheti. Feltéve, ha egyáltalán érdemes foglalkozni egy esetleges háború víziójával a NATO védernyője alatt.
Miről szól a katonaság fejlesztése a valóságban?
Nyilván arról, hogy a magyarok érezzék: Orbán Viktor és kormánya nemcsak a fegyvertelen migránsoktól védi meg az országot a kerítéssel, nemcsak Soros Györgytől a törvénykezéssel, hanem más, idegen hadseregektől is a honvédséggel. Mindez azonban csak látszat, hiszen egy valamire való hadsereg összekalapálása annyi kiadást jelentene az országnak, amit máshonnan kellene elvenni, komplett ágazatokat elsorvasztva ezzel.
Miért akarunk látszat-hadsereget, mikor a hadiállapot a kórházakban, az iskolák falai mögött, az elvándorolni készülő magyarok fejében dúl, nem pedig más nemzetek fenyegetéseiben? A szavazatokért ez is megéri…
/Forrás: http://pestibulvar.hu/2018/06/22/orban-10/ *B.Kiss-Tóth László