In memoriam Tóth János

 Tóth Jánost személyesen néhány éve ismerem, azonban személyisége és nóta szeretete megragadott.
   Beszélgetéseink sorra mindig a nóta körül forgott, amelyet szavaival szebbé tett, széppé formálta az énekesek erényeit, és soha nem volt olyan , aki irigyelte volna pályatársainak munkásságát. Segített az amatőr énekesek számára az előrehaladásban,a problémákat igyekezett úgy feltárni , hogy az eredményeket képezzen .
 
A Győri Nóta Egyesület egykori elnöke, majd kizárólag fellépő énekeseként, szerette őt a közönség. Hitte azt , hogy a nóta szeretete emberséget kovácsol előadóiban. Sok - sok terve volt Tóth Jánosnak , amely egyrészt személyes kapcsolatunkban formálódott ki , másrészt pedig a családi életkörülményei voltak a tervek hátterében. Szerette volna , hogy a közeljövőben egykori magnószalagra rögzített hangfelvételei cd.-re kerüljenek , és a régi családi VHS szalagokon lapuló évtizedes emlékek dvd. lemezen örződjenek az utókor számára. Sajnos az utóbbiak már nem sikerültek , Jánost elszólította a halál, és rövid gondolkodást követően követte szeretett feleségét az égi menyországba. 
  Reméljük, hogy odafenntről is figyeled és vigyázol azokra az énekesekre, akiknek amikor éltél fogtad a kezüket, és irányítod őket azokon a nehéz napokon , percekben ,amikor valamilyen oknál fogva segítségedre lesz szükségük a földi életük megélése alkalmával. 
Nyugodj békében!

Gulyás Attila

kisalfold.hu - A címoldalon

Vezető hírek

Index - 24óra

Portfolio.hu Online Gazdasági Újság

Korábbi bejegyzések

Szakad a Fidesz?

* Bak Mihály: Szerveződik az antiorbánista jobbközép    Pálinkás József. Forrés: Klubrádió    Fél év alatt akarnak elé...