81 éves férfi életét mentették meg az utcán Győrben - egy iskolatitkár sietett a helyszínre a defibrillátorral

Az életmentésben többen is részt vettek, köztük két arra járőröző rendőr. Egy közeli iskolából defibrillátort vittek a helyszínre.
˝Az utcán esett össze az az idős férfi, akihez a mentők segítségét kérték hétfő délután Győrben. Mentésirányító bajtársunk instrukciói alapján a bejelentők megvizsgálták a beteget, akinél nem tapasztaltak légzést. Azonnal újraélesztésbe kezdtek. A közeli iskolából érkezett egy félautomata defibrillátor is, amivel az iskolatitkár sietett a helyszínre. A bejelentőket hamarosan két arra járőröző rendőr váltotta a mellkasi nyomásokban, akik észlelve az esetet azonnal megálltak A rendőrök a vonalban lévő diszpécser segítségével használták a defibrillátort.
A két életmentő járőr: Czere Bálint és Kovács Attila. Fotó: H. Baranyai Edina
A két életmentő járőr: Czere Bálint és Kovács Attila. Fotó: H. Baranyai Edina
A mentők rövid időn belül, emelt szinten folytatták a küzdelmet a férfi életéért, ami végül sikerre vezetett. Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően Bajtársaink stabil állapotban szállíthatták kórházba betegüket. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!˝ - olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.
 


Az idős férfi állapota a körülményekhez képest stabil, jelenleg is a Petz-kórház intenzív osztályán ápolják. Szívproblémái korábban is ismertek voltak - tájékoztatott érdeklődésünkre prof. Oláh Attila orvos igazgató kedden.

kisalfold.hu

Index - 24óra

Korábbi bejegyzések

Portfolio.hu Online Gazdasági Újság