BRUTÁLIS KEGYETLENSÉG EGY GYERMEKOTTHONBAN


Ander Balázs (jobbikos parlamenti képviselő) facebookos blogbejegyzése
Kegyetlen és aljas - de többszázezres nézettséget produkáló - videó került fel ismét az internetre.                  A leírás szerint egy kaposvári gyermekotthonban (Talán a Zita Speciális Gyermekotthonról van szó?)  készített felvételen egy szadista pszichopata kíméletlenségével üti-rúgja, alázza szobatársát egy másik fiatal. 

Parlamenti felszólalásaimban már többször foglalkoztam az antiszociális fiatalok számára létrehozott intézményben történtek kapcsán a hazai integrációs gondokról, valamint a szociális szférában dolgozók kilátástalan helyzetéről. Elmondtam, hogy a kaposvári gyermekotthonban évekkel ezelőtt lezajlott, és nagy port felvert ombudsmani vizsgálat is csak a felszínt kapargatja, hiszen sokkal-sokkal mélyebb társadalmi problémarendszerről van itt szó.
Az ide kerülő gyerekek sokszor olyan közegből érkeznek, ahol már a társadalmi normarendszerből kiilleszkedett saját családjukban is olyan magatartási mintákkal találkoznak, amelyek rögzülése szinte lehetetlenné teszik a későbbi integrációt. Ezekben a családokban hírből sem hallottak a saját felelősségről, arról, hogy „fiatalon, iskola nélkül a nyomorba sokat szülni nem kulturális jog és erény”. Arról, hogy „a gyermek nem állat, hanem felelősség”, és éppen ezért nem csak megszülni, hanem megfelelő módon nevelni is kellene az utódokat.
Nem véletlen, hogy az itteni fiatalok jelentős része számára a családi példaképek is sokszor bűnözők, a háziállataik pedig pitbullok és rottweilerek, és már az általános iskolában megismerkednek a kábítószerrel, azon kívül azonban semmi mással…
Természetesen az államnak is van felelőssége. A sok közül az egyik például az, hogy felderítse az ilyen eseteket és példás szigorral megbüntesse a veszett állat módjára viselkedő agresszort.
Hogy ezt elősegítsem, a mai napot a rendőrségen kezdtem. És megtettem a feljelentést.


/Forrás:  


Fotók:
(Fotó: 24.hu)
(Fotó: pestisracok.hu)
(Fotó: index.hu)
*B.Kiss-Tóth László 2020.01.10.

Index - 24óra

Korábbi bejegyzések

Portfolio.hu Online Gazdasági Újság