Millió palack 10-15 éves tokaji bort (aszút, szamorodnit és eszenciát) semmisítenek meg folyamatosan az állami tulajdonú Grand Tokaj szegi pincészetében Felháborító!

Minőségi, fajta -és évjárati válogatás nélkül 1 m3-es műanyagtartályokba öntözik össze a nedűket, a palackokat pedig vasúti konténerekbe szórják.
Az összeöntözött borokat szivattyúval emelik át másik, ipari tartályba
Állítólag az összeöntözött borokat ismeretlen(!) cég fagyálló készítéséhez használja.
Az esztelen pazarlás miatt a Jobbik nevében Bíró László (Borsod-Abaúj-Zemplén megyei regionális igazgató) és Magyar Zoltán (a térség országgyűlési képviselője) a Legfelsőbb Ügyészséghez és az Állami Számvevőszékhez fordult.
A tokaji hegyvidék az UNESCO világörökségének része, a tokaji aszú pedig hungarikum.
A Grand Tokaj hiába kapott állami támogatást, viszonylag veszteséges.
A tokaji zárt borvidéket eddig is sújtotta az Orbán-kormány gazdasági rendszere: évente négyzetméterenként csak 70 dkg szőlőt lehet értékesíteni.
*
"Már az sem titok, hogy Tokaj térségét szépen belakta a NER: hogy mást ne mondjunk, Mészáros Lőrinccé a térség legjobb szállodája is (tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa), és övé a Dereszla mellett a Henye pezsgőt előállító pincészet is. De Tokaj-Hegyalján megfordult Tombor András (Habony Árpád hitelezője) és Márton Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója is."  (alfahir.hu)


Azt már csak én kérdezem, hogy: nem lehet az, hogy
nem is fagyállót állít elő valamilyen (ismeretlen!) cég a milliónyi palackból összeöntözött tokaji borokból, hanem inkább a Mészáros kft-je húgyért-fingért megkapja majd pezsgő alapanyagnak?
Azon sem csodálkoznék, ha az állami támogatások ellenére veszteségesnek mondható Grand Tokajt leamortizálnák és egy jelképes összegért átkerülne Orbánné: Lévai Anikó Tokaj - hegyalja kft-jének vagy éppen a Mészáros közeli pezsgőgyártó kft-jének a tulajdonába...


Videók:

Index - 24óra

Korábbi bejegyzések

Portfolio.hu Online Gazdasági Újság