Szerveződik a baloldal...

Újjáalakult a volt  Munkásőrség (az MSZMP fegyveres hadserege,) egyenlőre civil szervezetként, Munkásőr Társaság néven.Idővel vajon betiltatja-e őket is Orbán, mint a Magyar Gárdát?
Ha nem tudta, mi hiányzik a magyar közéletből, vagy a félkatonai szervezetek világából, akkor szolgálhatunk egy meglepő hírrel: az „Ellenforradalom 1956” avagy „Kommunista oldal” elnevezés alatt futó Facebook-oldal röpítette világgá a hírt néhány napja, hogy civil szervezetként hivatalosan is újjáalakult a Munkásőrség - írja a Magyar Hang. A régi-új szervezet – amely Munkásőr Társaság néven fut – soraiba várja mind az egykori munkásőröket, mind a „nyomdokaikba lépni kívánó, nem ijedős fiatalokat”. Az első összejövetelüket márciusban fogják tartani „a Párt ökleként” is emlegetett szervezet tagjai. 1989. október 31-én az ún. „négyigenes” népszavazáson a szavazók 94,9%-a a Munkásőrség megszüntetésére szavazott. Ez csak megerősítette a már korábban elfogadott 1989. évi XXX. törvényt, melynek következtében a testület 1989. október 20-án jogutód nélkül feloszlott. Vélhetőleg ezért is hangsúlyozzák a szervezők a Facebook-bejegyzésükben, hogy civil szervezetként alakítják azt újra

A lap úgy tudja, a Thököly út 80. szám alatt található Thököly Étteremben tartották a Munkásőrség újjáalakuló ülését, amelynek az adja pikantériáját, hogy ez az épület volt 1944-45-ben a zuglói Nyilasház. A munkásőrség a levert 1956-os forradalom után, a szocialista hatalmi rendszer támogatására Magyarországon létrehozott, közvetlen pártirányítás alatt álló félkatonai szervezet volt. A forradalom rendfenntartójaként ott voltak minden párt- és állami ünnepségen. A munkásőrök civil foglalkozással rendelkező, a kommunista hatalom iránt elkötelezett párttagok voltak, akik munkájuk mellett vállalták a munkásőri feladataikat. A munkásőrség szervezetileg a kerületi rendőrkapitányság alá volt rendelve, a tagok felvételéről azonban a pártbizottságok döntöttek.

A facebook-os bejegyzés:

VÁRUNK SORAINKBA!
A civil szervezetként hivatalosan is újjáalakult Munkásőrség várja soraiba az egykori munkásőröket és a nyomdokaikba lépni kívánó, nem ijedős fiatalokat! A veterán munkásőröktől nem várjuk el, hogy újra egyenruhát öltsenek, de a fiatal tagjainknak (akik kérik), gyakorló egyenruhát biztosítunk. Márciusban egységgyűlést tartunk.

A Munkásőr Társaságról és a jelentkezésről érdeklődni itt az oldalon lehet, privát üzenetben.  
/Forrás: magyarhang.hu, k.r.c.inf., google.hu, facebook 2020.02.04-05./*B.Kiss-Tóth László

Index - 24óra

Korábbi bejegyzések

Portfolio.hu Online Gazdasági Újság